Wing Chun Breda

Fighting.nl

Wing Chun

Breda

bel: 06-52051122
home
proefles
wing chun
tarieven
agenda
nieuws
foto's
links
contact
Wing Chun Breda Fighting.nl

Wing Chun

Wing Chun is een uit het Zuid-westen van China afkomstig gevechtssysteem. Het is in de 17e en 18e eeuw ontwikkeld uit de bestaande Kung Fu stijlen welke in de diverse shaolin kloosters beoefend werden. De monniken hebben de alle toen bekende gevechtssystemen vergeleken en daar de essentie uit gefilterd. Dit hebben zij als basis gebruikt om een systeem te ontwikkelen om mensen zo snel mogelijk en effectief mogelijk te leren vechten. Door machtswisselingen en doordat dit systeem erg gevaarlijk was is dit tot 1949 een geheim systeem gebleven.

Het Wing Chun systeem is gebaseerd op gevechtsprincipes in plaats van technieken. Hierdoor kan iedereen het systeem leren. Deze principes zijn eigenlijk de basis van elk gevechtssysteem maar worden ook in het bedrijfsleven toegepast. Zo zijn veel marketing en bedrijf strategische concepten en ideeën te herleiden op de Wing Chun principes. En dat terwijl er maar 5! Wing Chun principes zijn. Naast deze principes zijn er nog een vijftal concepten en trainingsmethoden om te leren vechten en weerbaar te worden.

Wing Chun in Nederland

Sinds 1974 wordt er in het Wing Chun systeem les gegeven in Nederland, onder andere door grootmeester Wang Kiu. Hij is geboren in Hong Kong en heeft daar nog les gegeven aan Bruce Lee. In de loop der jaren heeft hij enkelen opgeleid tot Wing Chun leraren. Een aantal van deze leraren heeft in 2005 Stichting Wing Chun Amsterdam Tong (SWAT) opgericht. De doelstellingen van deze stichting zijn:
• Het bevorderen van de fysieke en mentale weerbaarheid van zowel jongeren als volwassenen ongeacht afkomst, sekse, ras of religie door het bevorderen van de beoefening van en het lesgeven in het Chinese gevechtssysteem genaamd Wing Chun
• Het bevorderen van een positieve levenshouding, solidariteit en gemeenschapszin tussen mensen.

Het promoten en verspreiden van het Wing Chun systeem op een eerlijke en professionele manier is dan ook de insteek. De stichting werkt daarom nauw samen met internationale en nationale sportorganisaties.

De stichting verzorgt naast Wing Chun trainingen en lessen ook lerarenopleidingen, workshops, clinics en weerbaarheidstrainingen voor particulieren en bedrijven.

Share |Contact informatie Martijn van Wagtendonk
bel of sms: 06 5205 1122 email: wagtendonk @ gmail.com...
by Webmaster (28-8-16 7:40)
Aanmelden proefles Vul het onderstaande
formulier in om een gratis proefles op maandagavond aan te...
by Webmaster (28-8-16 7:25)
Wing Chun Wing Chun is
een uit het Zuid-westen van China afkomstig gevechtssysteem. Het is...
by y0da (18-12-13 14:31)
Wing Chun Breda Welkom op
de website van Wing Chun Breda. Onze nieuwe school is...
by y0da (16-12-13 16:36)
Andere interessante websites Algemeen
http://www.fitclub24.nl Wang Kiu scholen http://www.vechtsport.org Vechtsport Overig
by Webmaster (16-12-13 14:49)
Tarieven De bijdrage om aan
de trainingen deel te nemen is 20 euro per maand....
by y0da (16-12-13 14:44)
Trainingstijden en evenementen Vanaf september
2016 Maandagavond 20.00 - 21.30 Indien mogelijk buiten. Vraag een...
by y0da (19-9-10 6:37)

Youre not logged in ... Login

RSS feed